MC-Bukser

Vi dekker alle utførelser av motorsykkelbukser: Skinnbukser, tekstilbukser, Kevlar® Bukser og Gore-Tex® Bukser. Buksetypene har hver sine bruksområder med ulike egenskaper ut ifra motorsyklistens behov. MC-buksene kommer i merkene Bullfighter, Richa, Sweep og Alpinestars.

Vi har alt fra moderne MC-jeans og stilige cargo-bukser til slitesterke skinnbukser og vantette kjørebukser!

MC-Bukser

MC-Bukser

Ofte stilte spørsmål & svar

Hva er Kevlar Jeans?

Kevlar jeans, også kjent som motorsykkeljeans, er en spesialisert type bukser laget for motorsyklister som kombinerer stil, komfort og beskyttelse. De er laget av en blanding av tradisjonell denim og Kevlar-materiale, som er sterkt syntetisk fiber.

Kevlar er kjent for sin høye motstand mot slitasje og rivning, og det brukes ofte i motorsykkelklær for å gi ekstra beskyttelse til ryttere. Kevlar-jeans har vanligvis Kevlar-forsterkning på utsatte områder som hofter, sete og knær. Denne forsterkningen bidrar til å redusere risikoen for skader ved en eventuell sklie eller fall på motorsykkelen.

I tillegg til Kevlar-forsterkning kan motorsykkeljeans også ha andre sikkerhetsfunksjoner som integrerte beskyttelsesputer eller lommer for å plassere avtakbare beskyttelsesplater på knær og hofter. Disse ekstra sikkerhetsfunksjonene bidrar til å absorbere støt og beskytte mot mulige skader under en ulykke eller kollisjon.

 

Hva er Cordura som brukes i MC-jeans?

Cordura er et merkenavn for et type slitesterkt og holdbart stoff som brukes i produksjonen av motorsykkelklær, inkludert MC-jeans.

Cordura-stoffet er kjent for sin høye slitestyrke og motstandsdyktighet mot riving og slitasje. Det er laget av polyamidfiber (nylon) og er konstruert med en spesifikk veve- og etterbehandlingsprosess for å oppnå ekstra styrke og holdbarhet. Cordura-stoffet er tykkere og sterkere enn vanlige bomulls- eller polyesterstoff.

Når det brukes i motorsykkelklær som MC-jeans, gir Cordura-stoffet et ekstra beskyttende lag mot friksjon og skade i tilfelle av et fall eller skli på veien. Det bidrar til å redusere risikoen for skader på huden og gir bedre holdbarhet til plagget. I tillegg til sin slitestyrke har Cordura-stoffet også fordeler som værbestandighet og hurtigtørkende egenskaper

 

Hvilke MC-bukse er tryggest?

Alpinestars Missile Leather Pants: Disse skinnbuksene er laget av slitesterkt skinn og har CE-godkjente knebeskyttere og hoftepolstring. De har en sportslig passform og gir god beskyttelse og bevegelsesfrihet.

Richa Cyclone Gore-Tex Pants: Disse buksene er laget av slitesterkt tekstilmateriale og har Gore-Tex-membran for vanntetthet og pusteevne. De har CE-godkjente knebeskyttere og justerbare ventilasjonsmuligheter for komfort.

Richa Armada Gore-Tex Pants: Disse buksene er en del av Richa Armada-serien, som er designet for touring- og eventyrkjøring. De er laget av slitesterkt tekstilmateriale og er utstyrt med vanntett og pustende Gore-Tex-membran for å holde deg tørr og komfortabel under ulike værforhold.

 

Hvilke slags mc-bukse passer best på sommeren?

En Kevlar-bukse er et fornuftig valg for motorsykkelkjøring på sommeren. Sommertemperaturene kan bli høye under motorsykkelkjøring, spesielt i tett trafikk eller ved lavere hastigheter. Mange Kevlar-bukser er designet for å forbedre luftstrømmene. Dette bidrar til å holde bena dine avkjølt og komfortable under lange kjøreturer på varme dager. Kevlar-materialet gir deg muligheten til å bevege deg fritt på sykkelen uten å føle deg begrenset eller ubehagelig. Dette er spesielt viktig for sommerkjøring når temperaturene er høye og komforten er avgjørende.

 

Hvilke MC-bukse bør jeg velge?

Når det gjelder valg av motorsykkelbukser, er det viktig å vurdere forskjellige faktorer som kjøreforhold, komfort og ønsket beskyttelsesnivå. Her er noen anbefalinger basert på bruksområder og materialer:

Kevlar jeans: Kevlar jeans er en populær og mer casual stil av motorsykkelbukser. De er laget av slitesterk denim med Kevlar-forsterkning på utsatte områder som hofter, sete og knær. Disse buksene gir et stilfullt utseende og er ideelle for sommerkjøring når det er behov for god ventilasjon og komfort uten å ofre sikkerheten.

Tekstilbukser: Tekstilbukser er vanligvis laget av materialer som polyester eller nylon og er ideelle for varmere og kaldere dager, avhengig av hvordan de er konstruert. Mange tekstilbukser er utstyrt med avtagbare termiske fôr som gir ekstra varme på kalde dager. De kan også ha ventilasjonsåpninger som kan åpnes for å gi bedre luftsirkulasjon på varmere dager.

Gore-Tex-bukser: Gore-Tex er en membranteknologi som er vannavvisende med sterk pusteevne. Gore-Tex-bukser er ideelle for kjøring i regnfulle og varierte værforhold, da de holder deg tørr samtidig som de tillater fuktighet å slippe ut. Disse buksene kan også ha termisk fôr eller ventilasjonsåpninger for å tilpasse seg temperaturforholdene.

Skinnbukser: Skinnbukser er ofte forbundet med racing og tilbyr utmerket slitestyrke og beskyttelse. De er ideelle for de som ønsker ekstra beskyttelse og en mer sportslig stil. Skinnbukser kan ha ekstra forsterkninger på knær, hofter og sete og tilbyr god motstand hvis man skulle sklidd eller krasjet på motorsykkel.