MC-Hjelmer

Vi har MC-Hjelmer i alle utførelser for dit behov: Helhjelm, åpningshjelm, halvhjelm, enduro og MX-hjelm. Motorsykkelhjelmene er kjente merker som LS2, Scorpion, Simspon og Bandit.

MC-hjelmene varierer i materialer, design, passform og egenskaper – så her er det bare å finne den perfekte hjelmen for deg!

MC-Hjelmer

MC-Hjelmer

Ofte stilte spørsmål & svar

Hvordan skal motorsykkelhjelmen sitte?

  1. Mål cm rundt hodet i linje med tinningen og prøv mc-hjelm tilsvarende målet ditt.
  2. Mc-hjelmen skal dras av/på bakfra på hodet, men forfra derimot skal det ikke være mulig.
  3. Når mc-hjelmen er på skal det ikke være mulig å bevege til sidene og den bør sitte litt trangt rundt kinnene, grunnet at putene i mc-hjelmen vil utvides litt etter bruk.
  4. Det skal kun være ett jevnt trykk rundt hodet, så kjenn etter om mc-hjelmen strammer på noen spesifikke vonde punkter.

 

Hva er Pinlock?

Pinlock er en populær og effektiv løsning for å fjerne dugging på motorsykkelhjelmvisirer. De fleste MC-hjelmene våre har Pinlock-kompatible visirer. Pinlock-innlegget festes mellom to fester som er montert på innsiden av hjelmvisiret. Dette skaper en isolerende luftpute mellom visiret og Pinlock-innlegget, noe som hindrer dugg fra å danne seg. Når hjelmen er i bruk, holder Pinlock-systemet den indre luften varmere og fuktigheten lavere. Dette bidrar til å forhindre kondens og dugging på innsiden av visiret, selv under kalde og fuktige forhold.

 

Hva er karbonhjelm?

En karbonhjelm for motorsykkel er en type hjelm som er konstruert med en skallkonstruksjon laget av karbonfiber. Karbonfiber er et sterkt og lettvektsmateriale. Fordelen med en karbonhjelm er at den kombinerer god styrke med lav vekt. Karbonfiber gir en høy stivhet og styrke, noe som bidrar til å beskytte hodet i tilfelle av en ulykke eller krasj. Samtidig er karbonfibermaterialet lettere enn mange andre materialer som brukes i hjelmproduksjon, noe som gjør karbonhjelmen mer behagelig å ha på over lengre tid. Karbonhjelmer er populære blant motorsyklister som verdsetter god beskyttelse og komfort. På grunn av de gunstige egenskapene til karbonfiber, kan hjelmer produsert med dette materialet tilby høy sikkerhet og samtidig være lette å ha på seg.

 

Hva er glassfiberhjelm?

En glassfiber hjelm for motorsykkel er en type hjelm der skallet er konstruert med glassfiberforsterket polymer. Glassfiber er et populært materiale som brukes i hjelmproduksjon på grunn av sine gode egenskaper med hensyn til styrke, stivhet og vekt. Glassfiberhjelmer er vanligvis lettere enn tradisjonelle hjelmer som er laget av termoplast eller andre materialer. Dette gjør dem mer komfortable å ha på over lengre tid, spesielt under lengre kjøreturer. Fordelen med glassfiber er at det gir en god kombinasjon av styrke og fleksibilitet. Glassfiberforsterkede hjelmer er i stand til å absorbere og fordele kraften som oppstår ved et sammenstøt eller krasj, noe som bidrar til å beskytte hodet mot skader. Glassfiberhjelmer er også kjent for å ha god motstand mot penetrasjon og slagstyrke.

 

Hva er KPA mc-hjelm?

KPA (polykarbonat, termoplast og tilleggsmaterialer) er et blandingsmateriale som brukes i produksjon av motorsykkelhjelmer. KPA er designet for å gi en balanse mellom styrke, fleksibilitet og lav vekt. KPA-materiale er utviklet for å tilby god beskyttelse og støtdemping i tilfelle det oppstår sammenstøt eller krasj. Det er kjent for sin evne til å absorbere energi og spre kraften fra et støt over et større område, noe som bidrar til å redusere skaderisikoen.Fordelene med KPA er god slagfasthet, holdbarhet og mindre vekt.

 

Har motorsykkehjelmene integrerte solbriller?

De fleste motorsykkelhjelmer har integrerte solbriller. Dette er en praktisk funksjon som gjør det enklere å tilpasse seg skiftende lysforhold mens du kjører. Mange hjelmer, spesielt de designet for touring og gatekjøring, kommer med innebygde solbriller som kan felles ned eller opp i hjelmen etter behov. Det er verdt å merke seg at racinghjelmer vanligvis ikke har integrerte solbriller, da det primære fokuset er på sikkerhet og aerodynamikk. Når du velger en motorsykkelhjelm, kan det være lurt å sjekke spesifikasjonene for å se om den har en integrert solbrillefunksjon.