Intercom & Elektronikk

Her finner du alt av forskjellige MC-Gadgets. Det er både praktisk og gøy med tilbehør som gjør kjøreturen mer praktisk i form av moderne teknologi. Vi har alt fra Intercom, GPS, walkie-talkie, MC-låser og kamera til motorsykkelen.

Mye morsomme duppeditter som også er nyttig for den profesjonelle motorsyklisten! 

 

Intercom & Elektronikk

Gadgets

Ofte stilte spørsmål & svar

Hva er intercom?

En intercom for motorsykkelhjelmer er en enhet som er spesielt designet for å muliggjøre kommunikasjon mellom motorsyklister mens de kjører. Den består vanligvis av høyttalere, mikrofoner og en kontrollenhet som er montert utenpå hjelmen. Intercomsystemet tillater motorsyklister å snakke med hverandre uten å måtte stole på fysiske bevegelser eller håndsignaler, og det gir også mulighet for tilkobling til andre enheter som mobiltelefon, GPS-navigasjonssystemer eller Spotify.

Moderne intercomsystemer for motorsykkelhjelmer er vanligvis trådløse og bruker Bluetooth-teknologi for å opprette en trådløs forbindelse mellom hjelmene. Dette gjør det mulig for førere og passasjerer å kommunisere med hverandre eller med andre motorsyklister.

 

Hvordan installere intercom?

Å installere en intercom i en motorsykkelhjelm kan variere avhengig av hvilken type intercomsystem du har og hjelmens design. Her er en generell trinnvis veiledning som kan hjelpe deg med installasjonsprosessen:

 1. Les bruksanvisningen: Før du begynner installasjonen, bør du nøye lese bruksanvisningen som følger med intercomsystemet. Dette vil gi deg viktig informasjon om installasjonsprosessen og eventuelle spesifikke instruksjoner for den valgte modellen.
 2. Demonter hjelmens innside: Fjern hjelmens innsidepute forsiktig for å få tilgang til området der du ønsker å plassere intercomsystemet. Dette kan innebære å løsne skruer eller klemmer som holder puten på plass.
 3. Plasser høyttalere: Finn et egnet sted inne i hjelmen for å plassere høyttalerne. De fleste hjelmer har skjært ut rom for høytallere. De bør være godt festet og plassert nær ørene dine for optimal lydkvalitet.
 4. Monter mikrofonen: Plasser mikrofonen i hjelmen på et praktisk sted nær munnen din. Det kan være en tynn og fleksibel ledning som skal plasseres forsiktig langs hjelmens kanter for å være enkel å bruke og ikke forstyrre sikkerheten.
 5. Koble til intercomsystemet: Koble høyttalerne og mikrofonen til hovedenheten eller intercomenheten ved å følge instruksjonene som følger med systemet. Dette kan innebære å koble til kabler eller bruke trådløs tilkobling, avhengig av modellen.
 6. Test og juster: Etter at alt er koblet til, sett på hjelmen og test intercomsystemet for å sikre at det fungerer som forventet. Juster høyttalere og mikrofon for optimal lyd- og talekvalitet.
 7. Monter innsideputen tilbake: Når du er fornøyd med plasseringen og funksjonaliteten til intercomsystemet, monter hjelmens innsidepute tilbake på plass. Sørg for å stramme skruer eller klemmer slik at puten sitter ordentlig og trygt.

 

Hvordan bruke intercom?

Bruken av intercom under motorsykkelkjøring kan variere avhengig av hvilket intercomsystem du har og dets funksjoner. Her er noen generelle trinn for bruk av en intercom.

 1. Pass på at intercomenheten er ladet og slått på. Sørg for at intercomenheten er riktig koblet til høyttalere og mikrofoner i hjelmene.
 2. Parring: Hvis intercomenheten din støtter flerbrukermodus, må du pare enhetene sammen først. Følg instruksjonene som følger med intercomsystemet for å gjøre dette.
 3. Hvis du skal koble intercomenheten til en mobiltelefon eller annen enhet, må du også parre dem sammen gjennom Bluetooth etter anvisningen til intercomsystemet.
 4. Noen intercomsystemer lar deg bytte mellom forskjellige kanaler eller grupper. Velg riktig kanal eller gruppe for kommunikasjonen din. Bruk intercomenhetens funksjoner for å starte eller svare på samtaler. Dette kan være knapper eller stemmeaktivering, avhengig av modellen.
 5. Hvis intercomenheten støtter tilkobling til mobiltelefonen, kan du svare på innkommende samtaler, høre på Spotify eller bruke GPS-navigasjon mens du kjører.

Les din intercom sin bruksanvisning nøye, og lær alle funksjonene til intercomenheten din for å utnytte alle mulighetene.