MC-Jakker

Vi har motorsykkeljakker i alle utførelser: Skinnjakker, tekstiljakker, Kevlar® Jakker og Gore-Tex® Jakker. Vi har mc-jakker for alle årstider, slik at vil kan tilby luftige sommerklær til varme dager og motorsykkeljakker tilpasset kjøligere temperatur. Vi har mc-jakker i kjente merker som Richa, Bullfighter, Alpinetstars og Sweep.

Vi har alt fra luftige mc-hoodies og kule flanellskjorter til skinnjakker for enten racing eller casual looks. Det er stor variasjon i egenskaper og design, slik at du finner den perfekte mc-jakka for ditt behov og ønske!

MC-Jakker

MC-Jakker

Ofte stilte spørsmål & svar

Er MC-klær vanntette?

Ingenting er 100% vanntett når det gjelder klær og tekstiler. I stedet bruker vi begrepet "vannavvisende" for å beskrive materialer som er designet for å motstå vanninntrengning og holde deg tørr under moderat regn eller fuktighet. En vanlig måte å måle vannavvisning på er ved hjelp av en vannsøyle. Vannsøyle er en enhet for å måle vanntrykket som et stoff kan tåle før vann trenger gjennom. Den angir hvor høy en søyle av vann kan være før det blir lekkasje.

Gore-Tex er et kjent merkevarenavn for membraner som brukes i mange høykvalitetsklær. Gore-Tex-membranen er kjent for sin høye vannavvisende evne og pusteevne. Gore-Tex-membranen har en spesifikk vannsøyle på minst 28 000 mm, noe som betyr at den kan motstå et vanntrykk tilsvarende en 28 000 mm høy søyle av vann før det blir lekkasje.

Det er imidlertid viktig å merke seg at ulike produkter kan variere i vannsøyle, avhengig av kvaliteten på materialene og behandlingen de har gjennomgått. Noen produkter kan ha lavere vannsøyle og derfor være mer egnet for lett regn eller fuktighet, mens andre kan ha høyere vannsøyle og være mer pålitelige under kraftig regn eller dårligere værforhold.

 

Hva er kevlar?

Kevlar er et materiale som brukes i ulike typer motorsykkelutstyr, inkludert jakker, bukser, hansker og hjelm, for å gi ekstra beskyttelse og slitestyrke. Kevlar-forsterkede paneler bidrar til å redusere skaderisikoen ved et sammenstøt eller krasj ved å beskytte mot friksjon og absorbere støt. Det brukes også i undertøyprodukter for ekstra beskyttelse av hofter og rumpe. Kombinert med andre materialer og beskyttelseselementer, gir Kevlar en omfattende beskyttelse i motorsykkelutstyr.

 

Hvilke MC-jakke er tryggest?

Dette er noen av de tryggeste mc-jakkene våres:

Richa Armada Gore-Tex Jacket: En allsidig touringjakke fra Richa med vanntett og pustende Gore-Tex-materiale. Den har CE-godkjente beskyttere på albuer, skuldre og rygg, og tilbyr utmerket beskyttelse og komfort for lange turer.

Richa Infinity 2 Jacket: En allsidig touringjakke med høy slitestyrke. Den har CE-godkjente beskyttere på albuer, skuldre og rygg, og er vanntett og pustende. Jakken har også justerbare ventilasjonsmuligheter for optimal komfort.

Alpinestars Missile Leather Jacket: En sportslig skinnjakke med en ergonomisk passform. Den er utstyrt med perforerte paneler for god luftsirkulasjon og har CE-godkjente beskyttere på albuer og skuldre.

 

Hvilke slags MC-jakker passer best på sommeren?

Kevlar jakker er en populær og sommerlig motorsykkeljakke som er laget med kevlarforsterkede paneler. Kevlar er et sterkt og slitesterkt materiale som gir god beskyttelse mot skader ved sammenstøt eller krasj.

En fordel med Kevlar-jakker er deres pusteevne. Motorsykkelkjøring om sommeren kan være varm og svettende, spesielt i tett trafikk eller under høy aktivitet. Kevlar-materialet tillater bedre luftstrøm og ventilasjon, noe som bidrar til å holde deg avkjølt og komfortabel under kjøringen.

I tillegg til beskyttelse og ventilasjon, kan Kevlar-jakker også være mer fleksible og bevegelige sammenlignet med enkelte andre typer motorsykkeljakker. Dette gir en bedre bevegelsesfrihet og komfort når du manøvrerer sykkelen.

 

Bør jeg bruke ryggbeskyttelse i jakken eller på kroppen?

Det anbefales sterkt å bruke ryggbeskyttelse under motorsykkelkjøring, enten det er i form av en integrert ryggskinne i jakken eller som en separat ryggskinne som festes på kroppen. Begge alternativene kan gi god beskyttelse, men det er visse fordeler med å bruke en ryggskinne på kroppen.

En ryggskinne som er plassert på kroppen, gir vanligvis bedre dekning av ryggområdet og korsryggen. De er konstruert for å beskytte et større område og gi mer omfattende støtte til ryggraden. I tillegg er en ryggskinne på kroppen designet for å sitte tett på kroppen og gi bedre stabilitet og passform.

En integrert ryggskinne i jakken kan også gi en viss grad av beskyttelse, spesielt hvis den er CE-godkjent og laget av slitesterkt materiale. Den kan være praktisk for de som ønsker en mer sømløs løsning uten behov for ekstra festeanordninger eller justeringer.

Valget mellom ryggskinne i jakken eller på kroppen avhenger ofte av personlig preferanse og komfort. Noen kjørere kan foretrekke ryggskinne i jakken fordi det kan være enklere å ta av og på og mer praktisk i bruk. Andre kan velge en separat ryggskinne på kroppen fordi de føler at den gir bedre dekning og sikkerhet.

 

Er Kevlarjakke like trygt som vanlig MC-jakke?

Kevlarjakker er en populær type motorsykkeljakke som tilbyr god beskyttelse. Kevlar er et sterkt og slitesterkt materiale som brukes i mange motorsykkelklær, spesielt for å forsterke utsatte områder som skuldre, albuer og rygg. Når det gjelder sikkerhet, er det viktig å merke seg at kevlarjakker kan være like trygge som vanlige motorsykkeljakker, avhengig av kvaliteten og konstruksjonen av jakken. Det er viktig å se etter kevlarjakker som er CE-godkjent, da dette indikerer at de oppfyller sikkerhetsstandarder på lik linje med andre mc-jakker.

De nyeste kevlarjakkene på markedet er utviklet med fokus på både sikkerhet og komfort, spesielt for bruk i varmere tider. De nyeste kevlarjakkene på markedet er designet for å være robuste og komfortable, spesielt i varmere værforhold. De er ofte konstruert med god ventilasjon og pusteevne for å sikre at kjøreren holder seg kjølig og komfortabel under kjøring i varmere værforhold. Dette gjør at kjørere kan nyte den nødvendige beskyttelsen uten å føle seg for varme eller begrenset i bevegelsene.

Oppsummert så er kevlarjakker trygge CE-godkjente alternativer for motorsykkelklær på lik linje med de fleste ande mc-jakker!

 

Hva er Gore-Tex?

Gore-Tex er et merkenavn for en type pustende, vannavvisende og vindtett membran som brukes i en rekke utendørsbekledning, inkludert jakker, bukser og sko.

Gore-Tex-membranen er laget av et tynnt polytetrafluoretylen (PTFE)-materiale med mikroskopiske porer. Disse porene er små nok til å forhindre vannmolekyler i å trenge gjennom membranen, samtidig som de er store nok til å tillate vanndamp (fuktighet) å slippe ut fra innsiden av bekledningen. Dette betyr at Gore-Tex-bekledning holder deg tørr innenfra og beskytter mot regn, snø og vind uten å føre til overoppheting og overflødig svette.

Gore-Tex-membranen er kjent for sin pålitelighet, holdbarhet og høy ytelse under varierte værforhold.