Sikkerhet

Sikker og trygg beskyttelse er noe av det viktigste en motorsyklist bør tenke på! Det er fordi det gir essensiell beskyttelse i tilfelle det oppstår ulykker eller sammenstøt, og dermed bidrar til å redusere alvorlige skader.

Her finner du alt av CE-godkjent beskyttelse, ryggskinner og airbag® vester.

Sikkerhet

Sikkerhet

Ofte stilte spørsmål & svar

Hvordan fungerer Air-Bag vest fra Alpinestars?

Alpinestars sine airbag-vest er et avansert beskyttelsessystem designet for motorsyklister. Vesten inneholder en innebygd airbag som utløses automatisk i tilfelle en ulykke for å gi ekstra beskyttelse til overkroppen.

Generell beskrivelse av hvordan Alpinestars sin airbag-vest fungerer:

Sensorer og elektronikk: Vesten er utstyrt med en rekke sensorer, inkludert akselerometeret og gyroskoper, som kontinuerlig overvåker bevegelsene til motorsyklisten. Disse sensorene registrerer unormale bevegelsesmønstre som kan indikere en ulykke eller krasj.

Algoritmer og databehandling: Den innebygde elektronikken i vesten bruker komplekse algoritmer til å analysere dataene fra sensorene i sanntid. Basert på disse dataene bestemmer systemet om en ulykke har funnet sted og om airbagen skal utløses.

Utløsningsmekanisme: Hvis systemet identifiserer en ulykke, aktiveres en utløsningsmekanisme som sender en gasspatron for å fylle airbagen raskt. Luftputen fylles på brøkdelen av et sekund og gir beskyttelse til brystet, ryggen, skuldrene og nakken.

Beskyttelse og absorpsjon av kraft: Når airbagen er blåst opp, fungerer den som en støtdemper ved å fordele kraften fra et sammenstøt over en større overflate. Dette reduserer belastningen på kroppen og beskytter vitale områder mot skader.

Gjenbruk og tilbakestilling: Etter at airbagen er utløst, kan vesten enkelt gjenbrukes ved å erstatte gasspatronen. Da må vesten leveres inn.

 

Kan man sette ryggskinne inn i mc-jakka?

Ja, det er mulig å sette inn en ryggskinne i mange typer MC-jakker. Jakkene våre har spesifikke lommer eller rom på innsiden av jakken, som er designet for å plassere en ryggskinne i. Dette gir deg muligheten til å oppgradere jakken din med ekstra beskyttelse for ryggen. Dette gjør det enklere å ha ekstra sikkerhet og beskyttelse, uten å måtte dra på seg en ryggskinne hver gang man skal ut på motorsykkeltur.

 

Hvordan skal ryggskinnen sitte på kroppen?

Slik skal en ryggskinne sitte på deg:

Riktig størrelse: Velg en ryggskinne som passer til din kroppsstørrelse og form. Det er viktig at ryggskinnen passer godt og dekker hele ryggen fra nakken til korsryggen.

Plassering: Plasser ryggskinnen på ryggen slik at den dekker hele ryggområdet. Den skal ligge rett mot ryggen og følge konturene av ryggraden. Juster eventuelle stropper eller festemekanismer for å sikre en god passform.

Komfort: Ryggskinnen skal være komfortabel å ha på seg uten å forårsake ubehag eller begrense bevegelsen din. Juster eventuelle polstrede deler eller spenneinnstillinger for å sikre en god passform og komfort.

Sikker feste: Sjekk at ryggskinnen er riktig festet og sikret på plass. Avhengig av designet kan ryggskinnen festes med borrelås, elastiske stropper eller spenner. Sørg for at festemekanismene er ordentlig strammet, men ikke for stramt.

Bevegelsesfrihet: En ryggskinne skal ikke begrense din naturlige bevegelse på motorsykkelen. Sjekk at du fortsatt kan bøye deg fremover, vri deg og bevege armene uten noen begrensninger.

 

Hva er FG-godkjent lås?

FG-godkjent lås er en betegnelse som brukes for å indikere at en lås oppfyller visse sikkerhetsstandarder og krav fastsatt av forsikringsselskaper. For å bli FG-godkjent må en lås gjennomgå tester og oppfylle spesifikke kriterier for å sikre at den tilbyr tilstrekkelig beskyttelse mot tyveri. Disse kriteriene kan variere avhengig av typen lås og bruksområdet.

Når du kjøper en lås til din motorsykkel, moped eller sykkel, kan du se etter FG-godkjenningsmerket som bekrefter at låsen oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene.

 

Krever forsikringen at man bruker lås på motorsykkelen sin?

Kravene til bruk av lås på motorsykkelen kan variere mellom forsikringsselskapene og forsikringsavtalene. Det er viktig å lese vilkårene i forsikringsavtalen nøye for å forstå eventuelle krav og betingelser. Noen forsikringsselskaper kan kreve at du bruker en godkjent lås eller sikringsutstyr når du parkerer eller lagrer motorsykkelen utendørs. Dette kan være et ekstra sikkerhetstiltak for å redusere risikoen for tyveri eller skade på sykkelen. Bruken av en lås kan bidra til å oppfylle sikkerhetskravene som forsikringsselskapet har satt, og det kan også påvirke eventuelle erstatningskrav dersom motorsykkelen skulle bli stjålet eller utsatt for skade. Det kan også spare penger på forsikringen din dersom du oppgir at du bruker MC-lås.

 

Hva er D3O?

D3O er en type viskoelastisk materiale som brukes i produksjonen av beskyttelsesutstyr, inkludert motorsykkelklær, hansker, kne- og albuebeskyttere, og til og med sko og hjelmer.

D3O-materialet er unikt fordi det er mykt og fleksibelt når det ikke utsettes for kraft, men det blir hardt og stivt umiddelbart ved påvirkning eller slag. Det er et såkalt "intelligent" materiale som har evnen til å absorbere og fordele energi, noe som bidrar til å redusere kraften som overføres til kroppen ved påvirkning.

D3O er populært innenfor beskyttelsesutstyr på grunn av sin evne til å tilpasse seg individuelle bevegelser og gi komfort samtidig som det gir høy beskyttelse. Materialet har blitt brukt i ulike bransjer, inkludert motorsykkel, sykling, militær, idrett og industri.