Bike test av GoreTex jakke og bukse fra Richa

Richa er kanskje ikke det mest kjente merkenavnet her på berget, men det belgiske firmaet har lang historikk og erfaring. Produksjonen begynte i 1952 og i dag selges Richa-produkter i mer enn 40 land.

Richa Atlantic GTX – kvalitet og gjennomtenkte løsninger

Tekst : Svein Berli

Foto: Richa

Richa Atlantic er en tekstildress hvor alle de nyeste materialteknologiene er tatt i bruk for å sikre at den møter strenge krav, både til sikkerhet, brukervennlighet, design og kvalitet.

Designet er klart rettet mot adventure, men bruksområdet er atskillig bredere enn det: Den som setter pris på  bekvemt, vanntett og behagelig kjøreutstyr vil finne seg til rette i Richa Atlantic.

Hovedmaterialet i jakken er 2-lags, laminert Gore-Tex med Armacor forsterkninger.

Beskytterne er D3O og sitter på skuldre, albuer og rygg. Stretch-soner  på underside av ermene sikrer komfort og bevegelsesfrihet. Velcro stropper og belte i livet sikrer at passform kan tilpasses. 2 utvendige lommer pluss kartlomme på rygg gir plass til småting og innenfor takrenne-tettingen i front er der en lomme for mobil eller lignende. Nydelig, varmt innerfor fra DuPont kan tas ut.

Buksen er laget i en blanding av 2-lags og 3-lags laminert Gore-Tex. Knærne har Armacor forsterkninger og gode stretchsoner for økt komfort. Jakke og bukse kan koples sammen med glidelås. Varmt innerfor kan taes ut. Beskytterne på knær og hofter er D3O. Selene er justerbare og har bredt og høyt bærestykke bak som hindrer at de sklir ned av skuldrene. Vanntett lomme på hver side. Baken har en effektiv anti-skli sone.

Dressen er komfortabel i bruk og på varme dager blir de effektive ventilasjonene på jakken verdsatt. 

Nydelig varmt innerfor sørger for behagelig temperatur på kjølige dager. Kopling jakke/bukse skjer enkelt ved hjelp av kraftige glidelåser som er lette å bruke. Passformen er justerbar og dermed kan man tilpasse den egen kroppsform for maks komfort. Kragen med velcro-justering går høyt opp i nakken. Jakken går langt ned bak og sikrer god overlapping når en sitter på sykkelen. Richa Atlantic er vanntett – regn preller bokstavelig talt av som vann på gåsa og ytterstoffet tørker ekstremt kjapt etter kjøring i regn. Både jakke og bukse har gode reflekser som er godt synlige uten å være påtrengende store. Eneste egentlige innvending jeg har er at det ikke er ventilasjoner på buksen. Prismessig er dressen absolutt akseptabelt plassert med tanke på at det dreier seg om høy material-spesifikasjon, fine detaljer og en gjennomført kvalitet både når det gjelder sikkerhet og produksjon.

Veil. pris: Jakke: 7990,- / Bukse: 4990,-

Størrelser: Jakke: S – 5XL , bukse: S-4XL

Mer info: Bullfighter.no

Importør: Bullfighter AS

Pluss: Fin kvalitet, funksjon og passform

Minus: Ventilasjon i bukse